Virtual Reality

“Het door middel van computers kijken in een schijn-werkelijkheid”.
Een gebruiker kan dus via een computer een kijkje nemen in een 'virtuele werkelijkheid'. Iedereen die wel eens op internet surft, heeft wel eens de toepassing gezien van een 360 graden panorama-camera. Hierin kun je met een camera om een vast punt draaien, en een ruimte bekijken. Soms kun je ook nog in- en uitzoomen, maar dan houd het al snel op.

Wij gaan een stap verder...
In onze VR modellen kun je vrij rondwandelen door de virtuele omgeving. Je kunt alles bekijken wat je wil. Het is zelfs interactief te maken voor de gebruiker.

Als voorbeeld hebben we een kleine fabriekshal uitgewerkt. Deze kunt u downloaden, en bekijken. U kunt met de pijltjestoetsen navigeren door het pand, en met de toetsen '1, 2 en 3' kunt wisselen van muurafwerking. Op deze manier kunt u interactief de diverse mogelijkheden laten zien. Dit kan natuurlijk ook met bouwkundige varianten. Hebt u hulp nodig met het openen van het bestand, neem dan even contact op.

Klik hier voor een voorbeeld (opslaghal.exe, 5 Mb)

Hieronder een aantal screenshots uit een VR-applicatie.

Wireframe
Screenshot 1
Screenshot 2
Screenshot 3
Screenshot 4
Screenshot 5De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos!

Toepassingsgebieden voor VR:
• Woningbouw
• Landschapsinrichting
• indelen van woonwijken
• Product promotie
• Installatietechniek
• Architectuur
• Interieurbouw
• Exterieur
• Scheepsbouw
• Jachtbouw
• Projectontwikkeling
• InfrastructuurMet stilstaande plaatjes alléén onderscheidt u zich ook niet meer van uw concurrenten. Het internet staat er vol van. Onderscheidt u dus van de rest, en maak gebruik van interactieve presentatiemogelijkheden.

Het enige wat nodig is, is een computer met een 3D ondersteunende grafische kaart, en DirectX 9.0 of hoger, wat gratis te downloaden is. Wij kunnen dan een .exe bestand maken wat de klant zelf kan bekijken zonder verdere aanschaf van software, of viewers.

Het is een uitermate goede verkoop-tool. Moet je mensen overtuigen van iets, dan blijkt dat dit het best gaat door mensen iets te laten zien. Mensen zijn visueel ingesteld. Bewezen is dat mensen het best iets onthouden door ze iets te laten zien. Van de opgenomen informatie blijft het visuele het langst hangen.Nu vraagt u zich natuurlijk af: Wat kost dat nou?
In het verleden was het zo dat dergelijke applicaties ontzettend duur waren, maar de techniek staat niet stil. Daarom denken wij voor een relatief lage prijs een absoluut goed product te kunnen leveren. Wij willen de drempel die er op dit moment nog is voor Virtual Reality toepassingen niet alleen verlagen, maar zelfs wegnemen. Door onze geavanceerde software kunnen wij door anderen gemaakte 3D-modellen van woningen, machines etc. converteren naar een voor onze VR-software geschikt formaat. Alles nogmaals tekenen is dan niet altijd nodig. Dit scheelt enorm veel tijd.

Met onze 'no-nonsense' mentaliteit en flexibele instelling zijn wij er van overtuigd een verlengstuk te kunnen zijn van uw organisatie.


000